Doživljaj korona virusa COVID-19

Posjet staračkim domovima - Tony Cetinski Festival slobode

5.rujna 2020

Tony Cetinski se odvažio obilaziti staračke domove u gradu Zagrebu na dan Festivala slobode održanog 5. rujna 2020, kada je tih dana bilo u prosjeku 300 novo oboljelih osoba u Hrvatskoj, te podržati i ohrabriti starije osobe s pjesmom te poručio im da nisu sami uz pjesme:

  • Neka Cijeli Ovaj Svijet ( Jalta, Jalta ) - Alfi Kabiljo
  • Za dobra stara vremena - Novi fosili

Radost i polet u starijim osobama i doživljaj možete pogledati ovdje.

Dolazak

23.travnja 2020

Pandemija korona virusa koja je počela u Kini, zatim se proširila u Italiju, u Hrvatsku je došla 19.veljače.

Kronologija

23.travnja 2020

Kronološki događanja koja su se dogodila:

  • Od 2.ožujka do 13.ožujka - Na poslu u firmi smo redovito prali ruke na ulasku u zgradu, brisali dnevno tipkovnice, mobitele, laptope, radni stol.
  • Od 9.ožujka do 13.ožujka - nas nekoliko kolega, koji smo koristili javni prijevoz, smo dolazili taksijem na posao.
  • Od 16.ožujka do danas 24.travnja - radimo od kuće. Imamo svakodnevno sync call u 9.30 sati sa kolegama iz tima.
  • Od 20.ožujka ne održavaju se svete mise sa narodom.
  • 22.ožujka, u nedjelju, je bio potres 5.5 po Richteru u Zagrebu.
  • 27.travnja su počele popuštati mjere
  • Od 20.ožujka do 2.svibnja se nisu služile Svete Mise sa narodom

Doživljaj

23.travnja 2020

Postupno smo bili sve više kući, nekoliko tjedana nismo ni izlazili. Ako bi i bili vani policija je patrolirala sa rotirajućim svjetlima i preko megafona tražila ljude da se vrate svojim kućama. Na Cvijetnicu je župnik nosio presveto ulicama. Na veliki petak je župnik nosio križ na ulicama. Na Uskrs je župnik nosio presveto na ulicama. Svete mise sa narodom nije bilo 42 dana. Osjećao sam se tužno, odvojeno, distancirano. Nedostajali su mi ljudi. Čuli bi se preko video poziva, ali s vremenom mi je ta tehnologija toliko smetala da je više nisam koristio, želio sam vidjeti čovjeka u živo i porazgovarati. Kada sam u subotu 2.svibnja bio na misi nakon 42 dana i vidio župljane baš sam radostan bio. To je potvrda da Crkva je zajednica sa Kristom, u Njegovom mističnom tijelu. Znali smo izlaziti vani u parkk i igrati se "ledene babe" gdje bi se tri obitelji sa djecom našli i trčali roditelji su hvatali djecu, baš su to bili radosni trenuci, isto kako sam se osjećao kada sam imao šest godina, pun poleta i slobode. Znali smo u ovim danima izolacije ići na nasip na Savu, na slap i na jezera Savica.