Kome je namjenjena stranica?

Stranica je namjenjena svakome tko želi promišljati o svom vremenu, kako ga provodi, može li ga bolje iskoristiti. Namjenjena je i onima koji stoje pri donošenju svojih odluka, koji ne znaju što učiniti već žive po naučenim obrascima te tako im se situacije i događaji ponavljaju, susreću slične ljude i na tome se zadržavaju. Namjenjena je i onima koji pate, koji nemaju izlaza, kojima je teško, koji ne vide nadu ni bolje sutra, ne vide utjehu već se iscrpljuju svakim danom.

Želja mi je dotaknuti svakog tko u sebi ima potencijal koji spava i koji se ne razvija. Po mom mišljenju to je svaka osoba dok god njegovo srce kuca pa i oni bolesnici kojima su životni dani odbrojani, i oni imaju još vremena možda promijeniti svoj stav prema nečemu, možda se oprostiti u miru sa bližnjima, sa nekim osobama, možda biti zahvalan prema svom životu koji mu je bio darovan, možda i u tim zadnjim trenucima života naći svjetlo i izvršiti zadane zadaće koje su samo njemu dane na životnom putu i radosno otići u drugi svijet.

Želja mi je da budete otvoreni u srcu, i da svatko tko posjeti ovu stranicu nađe nadahnuće i poticaj pogledati u sebe, upoznati sebe, zavoljeti sebe, razvijati sebe i takav ići drugima jer nas baš takve radosne drugi trebaju. To je jednostavan put, koji je u nama satkan, biti svoj, biti autentičan, otkriti sebe, razvijati svoje potencijale i krenuti hrabro u život. To možeš ti, to mogu ja, to možemo zajedno. Naći ono u čemu smo dobri, što nas ide, što nas raduje. Isto tako naći i što nam ne ide dobro i što nas ne raduje i promotriti što tada možemo napraviti i prihvatiti da nam je to teško i da ne volimo i sebi reći u redu je da to ne volim i da mogu zauzeti stav. Zavoljeti sebe i u tim poteškoćama, vidjeti kako mogu izvršiti zadaću koja je pred menom, a koju ne volim, ili vidjeti kako mogu iskomunicirati drugima da mi je teško izvršiti je, tražiti pomoć. Znati procjeniti sebe, naći svoje prioritete, po potrebi delegirati stvari, napraviti svoj sklad napetosti, odmora, rada. Prepoznati svoje potrebe, donositi odluke, izvršiti ih i ustrajati u odlukama, iskomunicirati bližnjima svoje potrebe.

Nastojati ću potakuti u Vama razvoj odnosa prema bližnjima, komunikaciju s bližnjima. Bitno je znati tko su moji bližnji, kako komunicirati s njima, kako naći prikladno vrijeme za razgovor, kako napraviti ambijent i kako biti pristan ovdje i sada u razgooru, i u zajedničkom radu.

Eto, u kratko, želja mi je potaknuti Vas da bude malo bolji prema sebi i drugima.